Savjeti i ideje

Vjenčanje bez „praznog hoda“

Želite li opušteno vjenčanje bez „praznog hoda“ smjestite cijeli događaj na jednu lokaciju. Za početak sastavite popis lokacija u Vašoj blizini koje nude mogućnost korištenja dvorišta ili velike terase za vjenčanu ceremoniju te izaberite onu koja najviše odgovara stilu Vašeg vjenčanja. Imajte na umu da ne možete znati kakvo će vrijeme biti na Vaš dan i da morate imati rezervni plan za slučaj kiše jer, naravno, postoji mogućnost da baš taj dan pljusne kiša. Zato bi bilo dobro da postoji i natkriveni dio terase ili dodatni prostor odvojen od sale za večeru. Uvijek je moguće postaviti šator u dvorište, međutim to je veći trošak koji je bolje izbjeći. Šator morate također rezervirati ranije i naravno platiti, a  ne znate da li će Vam uopće zatrebati.

Kod osmišljavanja dekoracije vjenčane ceremonije pazite da sve što ste zamislili odgovara i otvorenom i zatvorenom prostoru jer bi bilo dobro da se, u slučaju najave ružnog vremena, ista može iskoristiti bez nekih većih promjena.

Sa fotografom dogovorite da odradite photoshooting prije početka vjenčanja. Za fotografa morate izdvojiti otprilike 2 sata pa ako taj dio odradite ranije nećete morati napuštati svoje uzvanike nakon vjenčane ceremonije tj. prije svečane večere

Bez obzira u koliko sati su uzvanici pozvani vi čete, naravno, malo „zakasniti“ (dovoljno je 20-ak minuta) jer ipak morate ostaviti malo vremena da se gosti skupe i da se matičar smjesti. Zato ćete dogovoriti lagani catering (piće, kolači i sl.) za taj period i naravno glazbu koja će ih zabavljati. Tako će gosti već biti u vjenčanom raspoloženju.

Dok Vi stignete matičar je spreman, kreće vjenčana ceremonija, zatim druženje s gostima, još malo slikanja, ulazak u salu za svečanu večeru….i eto, to je to, opušteno vjenčanje, bez žurbe i…bez „praznog hoda“.


« Povratak na savjete